Hoe moet je een condoom omdoen?

Hoe moet je een condoom omdoen?

Een condoom omdoen is helemaal niet moeilijk, maar als je wilt dat het condoom goed werkt, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je deze goed omdoet. Gelukkig is het heel gemakkelijk. In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Hoe moet je een condoom omdoen?

Een algemene opmerking: rol het condoom om de penis als je penis rechtop staat (stijf is), maar VOORDAT het je partner’s mond of geslachtsdeel (vulva, vagina, anus, billen en bovenbenen) raakt en draag het de hele tijd dat je seks hebt. Dit helpt je te beschermen tegen SOA’s die worden overgedragen van huid-op-huid. Het voorkomt ook contact met pre-ejaculaat (pre-cum), dat virussen kan bevatten en zelden sperma bevat dat een zwangerschap kan veroorzaken.

1) Controleer de houdbaarheid

Condooms gaan lang mee, maar je moet wel altijd de vervaldatum, die op de verpakking of het doosje is afgedrukt, controleren. Open de condooms voorzichtig, zodat je ze niet beschadigt – gebruik geen tanden of een schaar.

2) De juiste richting

Zorg ervoor dat de condooms klaar zijn om op de juiste manier afgerold te worden: de rand moet aan de buitenkant zitten, zodat het op een klein mutsje lijkt en zodat het gemakkelijk zal afrollen. Je kunt het voordat je het op de penis zet een klein beetje afrollen, om er zo zeker van te zijn dat het aan de juiste kant zit. Als je per ongeluk een condoom binnenste buiten omdoet, draai het dan NIET om om het opnieuw te gebruiken – pak gewoon een nieuw condoom.

3) Plaats het condoom op je eikel

Knijp in het puntje van het condoom en plaats het op het topje van je eikel. Laat een beetje ruimte aan de bovenkant over om het sperma te verzamelen (cum). Als je onbesneden bent, is het misschien comfortabeler om je voorhuid terug te trekken voordat je het condoom op het topje van je penis legt en naar beneden rolt.

4) Condoom afrollen

Rol het condoom via de schacht van je penis helemaal naar de basis af.

Tip: je kunt voordat je het omdoet een paar druppels glijmiddel op waterbasis of siliconenolie in de punt van het condoom stoppen. Je kunt ook nadat het om je penis zit meer glijmiddel aan de buitenkant van het condoom toevoegen. (Glijmiddel op waterbasis of siliconen kan de seks nog beter doen voelen en het helpt voorkomen dat de condooms scheuren.)

5) Heb seks!

Tijdens het neuken zal het condoom gewoon op zijn plaats blijven zitten. Tenminste, zolang je een erectie hebt. Zodra je merkt dat je je erectie verliest, is het belangrijk om je terug te trekken terwijl je het condoom met je hand vasthoudt. Dit voorkomt dat het condoom in de vagina achterblijft, terwijl je je penis terugtrekt.

6) Na het klaarkomen

Nadat je klaargekomen bent, houd je de rand van het condoom vast en trek je je penis uit het lichaam van je partner. Doe dit VOORDAT je penis slap wordt, zodat het sperma er niet uit kan lopen, of dat het condoom in de vagina achterblijft als je je penis terugtrekt.

7) Niet doorspoelen!

Haal het condoom dan voorzichtig van je partner weg, zodat je niet per ongeluk sperma  morst. Gooi het condoom weg in de vuilnisbak – spoel het niet door het toilet (het kan de leidingen verstoppen).

Infographic: Hoe moet je een condoom omdoen?

 

WAARSCHUWING: je kunt condooms niet opnieuw gebruiken. Rol telkens wanneer je vaginale, orale of anale seks heb een nieuw condoom om. Je moet ook een nieuw condoom gebruiken als je van het ene soort geslacht naar het andere overschakelt (zoals van anaal naar vaginaal).

Maak je geen zorgen als je je erectie verliest (je penis wordt slap) tijdens het dragen van een condoom – dit is heel gewoon. Als dit gebeurt, moet je van condoom veranderen. Haal gewoon het condoom eraf en zodra je penis weer hard is, rol je er weer een om.

Enkele tips voor het gebruik van condooms

  • Goed voor je condooms zorgen en ze elke keer dat je seks hebt correct gebruiken, is de sleutel.
  • Bewaar je condooms op een koele, droge plaats en uit de buurt van scherpe voorwerpen en direct zonlicht. Bewaar ze niet voor lange tijd (langer dan 1 maand) in je zak, auto of badkamer, omdat overmatige hitte en vocht na verloop van tijd de condooms kunnen beschadigen.
  • Controleer altijd de houdbaarheidsdatum en zorg ervoor dat er geen gaten in de verpakking zijn voordat je je condoom opent – je zou een kleine luchtbel moeten kunnen voelen als u de verpakking dichtknijpt. Als een condoom gescheurd, droog, stijf of plakkerig is, gooi het dan meteen weg.
  • Omdat je elke keer als je seks hebt of een nieuwe erectie hebt een nieuw condoom moet gebruiken, is het een goed idee om een ​​voorraad bij de hand te hebben. Houd de condooms in de buurt zodat ze gemakkelijk te pakken zijn zonder de actie te hoeven onderbreken.
  • De meeste condooms zijn vooraf ingesmeerd met een glijmiddel, maar het toevoegen van extra glijmiddel op waterbasis of siliconen kan het gebruiken van condooms geweldig maken en ervoor zorgen dat ze niet scheuren. Breng een paar druppels op het topje van je penis of in de punt van je condoom aan voordat je het afrolt en/of verspreid glijmiddel aan de buitenkant van het condoom zodra je het draagt.
  • Gebruik geen olie, zoals vaseline (vaseline), lotion, babyolie, boter of bakolie in combinatie met latex condooms. Olie beschadigt latex condooms en kan deze doen scheuren.
  • Het is gemakkelijk om condooms leuk en sexy te maken – alles wat er voor nodig is, is een beetje creativiteit en een positieve instelling! Voor veel mensen zijn condooms een natuurlijk onderdeel van het voorspel. Als je je partner het condoom laat afrollen, smeermiddel aanbrengt en elkaar stimuleert en sexy dingen zegt terwijl je condooms aanbrengt, houdt het dingen opgewonden EN veilig. Bovendien, wetende dat je elkaar beschermt tegen een zwangerschap en/of SOA’s kan iedereen zich ontspannen en zich concentreren op dat goede gevoel.
  • En even over het plezier van je partner, je kunt de rand van het condoom tegen de basis van je penis houden om hem op zijn plaats te houden nadat de ejaculatie is opgetreden als je allebei nog in de actie bent.
  • Je zou ook kunnen overwegen om andere manieren waarop ze een orgasme kunnen bereiken te bespreken omdat een orgasme niet altijd het einde hoeft te zijn van een seksuele ervaring, je zou een sekspauze kunnen nemen nadat je ejaculeert en dan met andere plezierige activiteiten met je partner kunnen beginnen. Als je dan weer opgewonden raakt of als je nog een keer seks wilt hebben moet je een nieuw condoom pakken voordat je terugkeert naar penetrerende seks

En om specifieker te zijn over het wegnemen van het condoom: voor veel mensen gaat een erectie na het ejaculeren al snel verloren. Als gevolg daarvan wordt de pasvorm van het condoom een ​​beetje losser en kan er ejaculaat uit de zijkanten lekken. Het is ook mogelijk dat het condoom in deze periode gemakkelijker kan afglijden – waardoor het risico op een zwangerschap of SOA-overdracht in beide situaties wordt verhoogd. Dus, wat je hoorde was correct: je, net na de ejaculatie terwijl de penis nog steeds rechtop staat terugtrekken wordt echt aanbevolen.

En dan een laatste opmerking…

Oefening baart kunst, dus is het een goed idee om te oefenen in het condoom omdoen. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt op het moment dat je échte seks hebt.

Je kunt oefenen met het omdoen van een condoom op je eigen penis, op een banaan, een komkommer of een kleine fles – alles wat de vorm van een penis heeft, kun je gebruiken!

Een pro op het gebied van condooms worden VOORDAT je seks hebt, is veel gemakkelijker dan het allemaal nog te moeten uitzoeken als het zover is.