Gebruik jij glijmiddel bij het aftrekken?

Gebruik jij glijmiddel bij het aftrekken?

Veel jongens en mannen vinden het fijn om tijdens het masturberen een glijmiddel te gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan droog aftrekken. Droog of nat aftrekken heeft beide voor- en nadelen. Maar meestal gebruiken besneden mannen een glijmiddel, en onbesneden mannen trekken droog af.

Besneden of onbesneden penis?

Een factor om te overwegen is of je wel of niet besneden bent.

Als je niet besneden bent en daarom wat extra huid aan je penis hebt om langs de schacht op en neer te bewegen, kun je dat eenvoudig stevig vastpakken en wegtrekken en dan dat stukje huid heen en weer over de schacht van je penis laten rollen. Dit zorgt ervoor dat je ‘voorhuid’ (dat is de huid rond je eikel) over het topje van de penis heen en weer beweegt waardoor er een geweldig gevoel ontstaat. Zelfs sommige onbesneden mannen geven de voorkeur aan het gevoel van een beetje smering tussen de eikel en de voorhuid.

Als je besneden bent, kun je voor ‘droog’ of ‘nat’ kiezen. Bij de droge techniek, pak je je penis stevig vast en profiteer je ervan dat de bovenste laag van de huid (dit is het meest effectief als de huid enigszins los zit) heen en weer kan bewegen of je trekt lichtjes en glijdt dan met je vingers over het oppervlak van je penis. Het nadeel van deze tweede optie is dat het een beetje meer pijn kan doen aan je penis en dat je dan minder kunt genieten van het ongelooflijke gevoel van een stevige grip die op en neer beweegt over de schacht. Het werkt ook niet erg goed bij warm weer, wanneer je lichaamszweet de wrijving verhoogt. Om deze reden geven veel mannen er de voorkeur aan om ‘nat’ te masturberen – ze gebruiken dus een glijmiddel.

Glijmiddel wat je al in huis hebt

Spuug als glijmiddel

Een veel gebruikt glijmiddel is spuug – het is goedkoop en altijd in voorraad. (Behalve, misschien, wanneer je echt opgewonden begint te raken en je mond droog wordt!) Maar je moet er wel heel veel van gebruiken om een echte goede smering te krijgen en sommige mannen produceren gewoon niet zoveel speeksel.

Masturberen met douchegel of shampoo

Een andere methode is om in de douche of in bad met zeep of shampoo te masturberen. Hoewel dit in het begin prima kan voelen, heeft het ook duidelijke nadelen. Afhankelijk van hoe agressief het is, kan de shampoo of de zeep wanneer het in behoorlijke hoeveelheden wordt aangebracht en lang op de huid blijft de huid irriteren en dit kan de huid ook ernstig uitdrogen, waardoor het een paar dagen later kan gaan schilferen of kan barsten. Ook kan de zeep als het in het gaatje (de urethrale opening) aan het einde van je penis komt een beetje gaan prikken. Om deze redenen raden we af om zeep of shampoo als glijmiddel te gebruiken. Sommige soorten haarconditioner veroorzaken deze problemen niet en voelen een stuk prettiger aan. Gebruik het wel voorzichtig.

Prima glijmiddel: Vaseline of babyolie

Als alternatief kun je ook Vaseline gebruiken, maar het is wel vettig en moeilijk schoon te maken. Bovendien kan het, omdat het zo dik is, dat Vaseline je hand niet zo snel laat bewegen als je wilt. Babyolie werkt ook goed, maar het is ook lastig om schoon te maken en het laat vlekken achter. Lotion voor je handen, zoals Vaseline Intensive Care, is populair en werkt goed. Het is gemakkelijk schoon te maken en trekt ook goed in, is glad, gaat lang mee en laat je zo snel gaan als je wilt.

Let op: Tijdens het aftrekken kun je van alles gebruiken als glijmiddel, zolang dit maar buiten je lichaam blijft. Maar tijdens de échte seks, dus bij het (vaginaal en anaal) neuken, raad ik je aan om alléén maar ‘officieel’ glijmiddel te gebruiken. Deze is vriendelijker voor de vagina (en/of de anus) van je partner.

‘Officieel’ glijmiddel

Er is ook een hele industrie van ‘intieme smeermiddelen’ op waterbasis waarvan je sommige in drogisterijen of supermarkten, meestal in de buurt van de condooms kunt vinden. Deze glijmiddelen worden meestal verkocht in tubes, hoewel de vloeibare versies ook in kleine flesjes worden verkocht. Deze zijn trouwens erg populair. Een speciaal daarvoor gemaakt glijmiddel heeft precies de juiste consistentie voor geweldige masturbatie bij elke grip of snelheid en ze zijn gemakkelijk met een handdoek weer te verwijderen.

Wat te doen als het glijmiddel opdroogt?

Er is echter één probleem met een glijmiddel op waterbasis: het droogt op. Als je 20 minuten masturbeert, moet je het glijmiddel waarschijnlijk meerdere keren opnieuw aanbrengen en na verloop van tijd begint het spul ook dikker te worden. Als dat gebeurt, doe dan een beetje op je penis zelf of vermeng het met een paar druppels water. Dat zal het glijmiddel direct soepel maken zodat je er weer op volle kracht tegenaan kunt! Als je iets wilt dat echt efficiënt is maak dan een mengsel van water en glijmiddel en zet dit naast je bed. Wanneer je hand dan begint uit te drogen kun je wat van het mengsel pakken. Je kunt met deze techniek de hele nacht zorgeloos masturberen! De kunst is echter om je mengsel precies de juiste consistentie te geven door precies de juiste combinatie van water en glijmiddel te gebruiken. Als je te veel water toevoegt wordt het glijmiddel te dun; twee kleine druppeltjes glijmiddel zal de ingrediënten weer binden waardoor het dikker wordt.

Laatste opmerking…

Sommige modernere merken glijmiddel hebben een speciale formule waardoor het minder snel opdroogt. Voor het aftrekken heeft dit natuurlijke hele duidelijke voordelen…