Hoe moet je je schaamhaar scheren?

Hoe moet je je schaamhaar scheren?

Je schaamhaar scheren is van oudsher iets voor vrouwen. Maar de laatste tien jaar zijn er ook steeds meer mannen die hun schaamhaar scheren, en soms zelfs al hun lichaamshaar. En waarom niet?

In dit artikel leg ik je uit wat de voordelen zijn van het schaamhaar scheren, welke materialen je nodig hebt, en hoe je dit precies moet doen.

Schaamhaar scheren voor mannen

Probeer je erachter te komen hoe je je schaamstreek het beste kunt scheren? Laten we eerlijk zijn, als je een man bent, kan de gedachte om een ​​scherp voorwerp in de buurt van je intieme delen te houden, grote angst veroorzaken. Eén verkeerde beweging en je kunt jezelf snijden.

Het goede nieuws is dat je met een goede voorbereiding het haar rond de schaamstreek gemakkelijk kunt wegscheren. Als het goed is gedaan, kan het eindresultaat je een beter gevoel geven en zal het de schaamstreek er ook beter uit laten zien.

Sommige mannen, die dit artikel lezen, vragen zich misschien af ​​waarom iemand in hemelsnaam een ​​scheermes wil gebruiken om zijn schaamhaar weg te halen. Het antwoord is simpel. Het scheren van je scrotum maakt deel uit van een goede mannelijke hygiëne. Hoe minder haar je in dat gebied hebt, hoe minder waarschijnlijk het is dat het daar onaangenaam zal gaan ruiken.

Er is echt niets mis met het trimmen en het scheren van dit deel van je lichaam. Geloof het of niet, atleten doen dit al jaren omdat ze weten dat de haarzakjes zweet vasthouden, wat bijdraagt ​​aan het ontwikkelen van een onaangename geur.

Ik zal je een gedetailleerde uitleg voor mannen geven over hoe je je schaamstreek op de juiste manier kunt scheren. Hoewel er mogelijk ook nog andere informatie beschikbaar is op internet, blijft een groot deel ervan belangrijke stappen overslaan.

De voordelen van een geschoren schaamstreek

Het is belangrijk om te vermelden dat als je de beslissing hebt genomen om je schaamstreek te scheren (of te trimmen), je waarschijnlijk verschillende voordelen zult ervaren. Deze omvatten:

 • Minder wrijving rond je liezen
 • Vermindering van onaangename geuren
 • Een aangenamer gevoel bij het dragen van je ondergoed
 • Een fris gevoel

En dus is de beslissing om je geslachtsdelen te scheren en bij te knippen niet veel anders dan mannen die ervoor kiezen om hun baard goed te onderhouden. Het doel is om een ​​eindresultaat te creëren dat er aantrekkelijk uitziet en een praktische functionaliteit heeft.

Dé ultieme manier om snel je penis te vergroten!

En dan misschien wel één van de belangrijkste voordelen van je schaamhaar scheren: Je penis lijkt plotseling een stuk groter! Je kunt het vergelijken met een boom in het bos: Als de boom omgeven is met allerlei struikgewas en kleinere bomen, dan lijkt die ene boom niet zo heel erg groot. Maar haal je al dat kleine spul weg, dan lijkt de boom plotseling véél groter!

Ik denk dat dit voor de meeste mannen dé belangrijkste reden is om hun schaamhaar te scheren. En terecht, want schaamhaar scheren is een gemakkelijke en snelle manier om met een goed onderhouden, én grotere, penis seksueel actief te zijn.

De benodigdheden voor het schaamhaar scheren

Op het eerste gezicht denk je misschien dat je alleen een beetje scheerschuim en een scheermes nodig zult hebben om te kunnen gaan scheren. Het spijt me dat ik je moet teleurstellen, maar er is echt iets meer voor nodig dan dat.

Hieronder ga ik een reeks benodigdheden beschrijven, die je echt zou moeten overwegen als je serieus bent over het gaan scheren van je geslachtsdelen.

1) Scheermesjes

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn scheerapparaten met mesjes ook een noodzakelijk hulpmiddel om je geslachtsdelen mee te scheren. En hoewel het misschien verleidelijk is om iets goedkoops bij de drogisterij te halen, ben ik hier om je te vertellen dat kwaliteit hier echt belangrijk is.

Veel mannen hebben ontdekt dat de Viking veruit een van de krachtigste scheermessen is die er op de markt te vinden zijn voor het verwijderen van genitaal haar. Dit mes zorgt niet alleen voor goede resultaten, het heeft ook een veiligheidsfunctie in de vorm van een microkam, die rechtstreeks in het scheermes is ingebouwd.

Het merk Viking gebruikt ook echt staal en dus geen goedkope metalen materialen waaraan je je kunt snijden.

2) Scheergel voor mannen

Een belangrijk hulpmiddel dat ook niet mag ontbreken, is een scheergel van hoge kwaliteit. Als je elders hebt gelezen dat je alleen een stuk zeep nodig hebt, moet je dat maar weer snel vergeten.

De reden dat je een scheergel wilt gebruiken, is vrij eenvoudig – er is een echte behoefte aan een niet-schurende smering. Dit helpt namelijk om inkepingen en snijwonden te voorkomen en het zorgt ook voor een soepeler eindresultaat. Zepen bevatten vaak agressieve chemicaliën die bij een gevoelige huid de plooitjes, die ontstaan, kunnen irriteren.

Waarom zou je jezelf kunnen snijden tijdens het scheren?

Een van de beste opties op de markt is “Body” van Gillette. Je kunt dit bij de meeste drogisterijen of online kopen. Wat geweldig is aan hun gel is dat het je zal helpen om een mooi eindresultaat te krijgen.

3) Een handspiegel

Als je een scheermes gaat gebruiken, moet je natuurlijk wel kunnen zien wat je daar beneden aan het doen bent. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door een handspiegel te kopen. Je kunt dit bij een plaatselijke goedkope winkel aanschaffen of je kunt het online bestellen bij Amazon.

Laat me je behoeden voor problemen. Kies wel voor een handspiegel met glas dat niet zal beslaan. Geloof me je zult het echt onder de douche willen gebruiken (daarover later meer).

Als je dan klaar bent met het scheren van je schaamstreek, is het van het grootste belang dat je een antiseptisch middel gebruikt. Het is natuurlijk mogelijk om alcohol te gebruiken, maar ik zou het niet aanraden. Stel je eens voor hoe dat zal branden!

Een product dat je wel moet overwegen, is The Cool Fix van Shaveworks. Het leuke aan dit product is dat, zoals de naam al aangeeft, de gel je huid koelt en tegelijkertijd helend werkt.

En vergis je niet – als je een scheermes gebruikt, moet je deze ook desinfecteren als je klaar bent. Als je dit namelijk niet doet, vraag je om problemen. Ik heb het dan over zaken zoals folliculitis.

4) Poeder voor mannen

Nadat je klaar bent met scheren en trimmen, is het belangrijk om een ​​poeder van een goede kwaliteit te gebruiken om zo het overtollige vocht te kunnen absorberen. Dit is trouwens ook handig voor het verminderen van geurtjes en overmatig zweet.

Gold Bond is echt een geweldige keuze. Het werkt niet alleen goed qua absorptie maar het heeft ook een mannelijke geur die niet te overweldigend is.

5) Een scrubwashandje

Net getrimde haren hebben de neiging om zich aan de huid vast te klampen. Als je ervoor wilt zorgen dat je ook van deze haartjes afkomt, doe jezelf dan een plezier en gebruik een scrubwashand. Deze zijn redelijk eenvoudig online te kopen en zijn meestal ook verkrijgbaar in drogisterijen.

Je schaamhaar scheren: Stap voor stap!

1) Maak je haren gelijk

Pak de tondeuse en een kam. Gebruik dan een buitenwaartse beweging om je schaamharen te kammen totdat je er gemakkelijk doorheen komt en je weet hoelang de haren zijn. Eenmaal voltooid:

 • Zet je de trimmer op de laagste stand of 1 inch.
 • Neem je kam en laat het langs je schaamstreek gaan. Doe deze stap langzaam en zorg ervoor dat je zowel de rechter- als de linkerkant van je schaambeen vormgeeft, zodat het er mooi zal uitzien.
 • De eerste keer dat je dit doet, moet je in je achterhoofd houden dat less niet altijd more is. Je kunt altijd nog wat meer wegscheren als je het iets korter wilt.
 • Gebruik de trimmer NIET op je scrotum. De huid in dit gebied is veel te gevoelig en is ook erg vatbaar voor snijwonden.
 • Zet de trimmer uit en leg het opzij. Je hebt het voor de volgende stap niet meer nodig.

2) Stap in een warme douche

Als je klaar bent met het vormgeven, is het tijd om echt te gaan scheren. Je zult elders andere adviezen lezen, maar mijn suggestie is om deze stap onder een warme douche uit te voeren.

Dat komt omdat het warme water je poriën helpt te openen, waardoor het scheerproces gemakkelijker wordt.

Voordat je dit deel van je lichaam met het scheermes aanraakt, moet je een antibacteriële zeep gebruiken om je geslachtsdeel goed te wassen. Dit zal helpen om de microscopisch kleine bacteriën te verwijderen, waardoor de kans op infectie wordt verkleind.

Ter informatie: als je op internet leest om voor deze stap een ​​bad te nemen, doe het echt niet! Dat komt omdat het badwater namelijk micro-organismen uit het achtergebleven schuim van het bad kan bevatten. Tuurlijk – je kunt je bad met schoonmaakmiddel schrobben, maar je zult nooit echt weten of je alles hebt verwijderd.

Een veel veiligere en meer hygiënische aanpak is om gewoon te kiezen voor een warme douche. Je schaamhaar scheren doe je zo:

3) Pak het scheermes, de spiegel en de gel

Als je eenmaal onder de douche staat, is het tijd om écht te gaan scheren. Het belangrijkste om te onthouden is om een ​​nieuw scheerapparaat te gebruiken. Pak nooit een mesje dat je in het verleden al hebt gebruikt. Dat komt omdat bacteriën, zoals de stafylokok (staphylococcus), zich graag op oude scheerapparaten vermenigvuldigen.

Als je denkt dat het schoonspoelen van dat oude scheermesje in een warm sopje het wel zal reinigen, denk dan nog eens na. Bezuinig hier niet op en vervang deze regelmatig.

Je schaamhaar scheren

 • Gebruik de body-gel of schuim om je hele schaamstreek en dus ook onder het scrotum mee in te smeren.
 • Trek het gebied, dat je wilt gaan scheren, dan strak.
 • Gebruik (tenminste voor de eerste keer) kleine bewegingen.
 • Spoel af en toe het scheermes onder je douchekop af om zo het overtollige haar te verwijderen.
 • Bewegingen van maar een paar centimeter is echt alles wat je nodig hebt om je te scheren. Anders loop je het risico meer schaamhaar te verwijderen dan misschien de bedoeling was, wat je wellicht niet de gewenste look geeft.

Schaamhaar scheren onder je ballen

Her schaamhaar scheren onder je ballen is een delicate zaak. Voorzichtigheid is geboden!

 • Zorg ervoor dat je dit gebied goed hebt schoongemaakt
 • Buig met de benen half ver uit elkaar.
 • Plaats de handspiegel direct onder je en hurk op de douchevloer (draai de douche indien nodig even uit).
 • Pak je balzak vast en trek deze met één hand omhoog.
 • Gebruik je andere hand om voorzichtig het scheermes over je ballen te halen om zo het haar te verwijderen.
 • Spoel tijdens het schaamhaar scheren het scheermes meerdere keren onder wat stromend water schoon.

Scheren rond de penis en de balzak

Als je de kromming van je balzak of de basis van je penis wilt scheren, moet je deze aanwijzingen volgen

 • Ga rechtop onder de douche staan.
 • Smeer je balzak en je penis goed in met de gel.
 • Trek voorzichtig aan de kant die je wilt gaan scheren.
 • Gebruik een neerwaartse beweging om met het scheermes het schaamhaar in dit gebied weg te scheren.
 • Wees voorzichtig bij het scheren van de zijkanten van de penis en de balzak en ga heel voorzichtig te werk.

4) Afspoelen

Nu je de gewenste gebieden rond je geslachtsdelen hebt geschoren, is het tijd om het gebied goed af te spoelen. Voor deze stap zijn er een paar suggesties, die je zou moeten overwegen:

 • Gebruik opnieuw antibacteriële zeep om de geschoren plekken mee te wassen
 • Gebruik halfkoud water om de huidzakjes te helpen sluiten
 • Buig in de douche ook even voorover om ervoor te zorgen dat je al het haar wegwast.

5) Dep jezelf droog

Pak een schone zachte handdoek en droog jezelf zachtjes af. Vermijd, vooral rond het gebied dat je zojuist hebt geschoren het maken van wrijvende bewegingen.

Door jezelf droog te deppen, voorkom je de vorming van bultjes en irritatie.

6) Breng een antisepticum aan

Gebruik op de geschoren gebieden rijkelijk de antiseptische gel zoals ik die al eerder heb aanbevolen. Als je een supergevoelige huid hebt, neem dan een kleine hoeveelheid en test eerst even om te zien hoe je hierop reageert.

Als het goed voelt, kun je meer aanbrengen.

7) Gebruik het poeder

Als de gel is opgedroogd, gebruik dan een beetje van het poeder, dat al eerder in dit artikel werd genoemd.

Je moet als je actief bent in de sportschool of als je veel zweet om de dag wat poeder op de geschoren plek aanbrengen. Dit helpt bij een goede ventilatie en geeft je een fris gevoel.

En dan nog een laatste opmerking…

Zo moeilijk was het schaamhaar scheren toch niet?

Maar let er wel op dat als je eenmaal begint te scheren, je dit ook moet onderhouden. Hoewel ieders haar in een ander tempo groeit, moet je het bovengenoemde proces waarschijnlijk minimaal één keer per week herhalen.

In de loop van de tijd zul je er vanzelf achterkomen hoe vaak jij je moet scheren. Je komt ook in je eigen routine en bepaalt op een gegeven moment wat voor jou wel werkt en wat niet werkt.