Bericht aan jongeren – Hoe je deze site gebruikt

bericht-aan-jongeren

Veel tieners zoals jij vinden hun weg naar deze website. Of je de site nu per ongeluk hebt gevonden, erover hebt gehoord van een vriend of zelfs door je ouders hierop gewezen bent (het gebeurt echt!), je moet je ervan bewust zijn dat veel materiaal misschien niet is wat sommige volwassenen als geschikt vinden voor jongere tieners. Laten we wel wezen: PenisZaken.nl gaat over seksuele dingen, over seks met jezelf. En seks geeft sommige mensen, vooral wanneer jongeren erover lezen, een erg ongemakkelijk gevoel.

Bij een bezoek aan PenisZaken.nl is het belangrijk dat je de teksten aandachtig leest. Hoewel er niets ‘smerigs’ is aan wat dan ook op de site, moet je begrijpen dat mensen van alle leeftijden hier welkom zijn en als gevolg daarvan zijn verschillende delen van de site dus ook geschikt voor mensen van verschillende niveaus van volwassenheid. Dus als je ooit een pagina bezoekt en je merkt dat je je daardoor verward of ongemakkelijk voelt of als je weet dat je ouders het niet goedkeuren, ga dan naar een ander deel van de site waar je je meer op je gemak voelt.

Over het algemeen is het een goed idee om jezelf af te vragen hoe je ouders zich zouden voelen als ze zouden horen dat je PenisZaken.nl bezocht. Als ze dat heel erg zouden vinden, zou je hier misschien niet moeten zijn. Je ouders zijn tenslotte de mensen die het beste kunnen helpen bepalen wat geschikt is voor je is om te lezen en wat niet. Als ze het niet erg vinden, zouden we willen dat je aan je ouders vraagt ​​om de site ook eens te bekijken zodat ze zelf kunnen beslissen – maar we realiseren ons ook dat dat voor velen van jullie waarschijnlijk gewoon niet mogelijk is. Als dat bij jou ook het geval is, wees dan verantwoordelijk en neem op basis van wat je ouders je hebben geleerd in je leven, die beslissing zelf.

Om een basis te hebben voor een eventueel gesprek, kun je je ouders dit bericht laten lezen. Het gaat over de, in mijn ogen, noodzaak van een open en eerlijk gesprek over seksualiteit. Het gaat over seksuele voorlichting, en het gaat over jouw privacy. Dit bericht kan een basis zijn voor een gesprek met je ouders over dit onderwerp.

We begrijpen dat sommige delen van PenisZaken.nl niet toegankelijk zijn op computers met ‘ouderlijk toezicht’. Veel jonge mensen hebben ons gevraagd wat we hieraan kunnen doen. Helaas niets, als je ouders deze functie hebben ingeschakeld, hebben ze dit met een reden gedaan en kunnen we je niet helpen om het te omzeilen. Als je een gesprek met je ouders kunt voeren en mogelijk kunt bespreken of het ouderlijk toezicht, dat zij hebben gekozen, gewijzigd of bijgewerkt kan worden, heb je zelf het probleem opgelost. Als je dit niet kunt doen, zijn we bang dat er dan niets aan te doen is – sorry.

Nog even een ander ding: wanneer je in het algemeen op het internet surft, moet je vooral voorzichtig zijn wanneer je een chat of IM’s of e-mails met iemand anders uitwisselt. Helaas zijn er ook oudere mensen op het net actief die je willen misleiden om met hen over seksuele dingen (of erger) te praten en daarmee moet je – zelfs als het onschuldig begint – heel voorzichtig zijn. Verstrek nooit persoonlijke informatie over jezelf en stem er nooit mee in om iemand persoonlijk te ontmoeten. Dit is erg belangrijk om te onthouden.

We willen niet dat je je rot voelt over het lezen van de informatie op PenisZaken.nl, maar we willen ook zeker niet dat je iets overkomt of in de problemen komt. PenisZaken.nl is er om dingen te leren en voor je plezier – maar in sommige opzichten is het een serieuze zaak en daarom moet het ook als zodanig worden behandeld.